Δημοσκόπηση: Αν γίνονταν σήμερα οι γερμανικές εκλογές θα κέρδιζε η Μέρκελ

10/09/2017 | 11:44

Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εμφανίζεται να ανακάμπτει. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα ελάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap, η οποία έγινε πριν δυο μέρες για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. 

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%. Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιoν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την κυρία Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον κ. Σουλτς (+2%).

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας