Δήμος Πατρέων: “Τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ούτε ήταν ούτε είναι ευθύνη των γονέων”

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η Δημοτική Αρχή και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από ερωτήματα που έγιναν στην Αντιδημαρχία Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές, ενημερώνουν τους γονείς, αλλά και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ότι όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (αναλώσιμα, χαρτιά υγείας, καθαριστικά, πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα, νερό κ.λπ.) καλύπτονται από τις Σχολικές Επιτροπές και το Δήμο, όπως και προβλέπεται.  

Η εξασφάλισή τους δεν είναι ευθύνη των γονέων, που είναι ήδη φορτωμένοι με ένα σωρό υποχρεώσεις και ευθύνες, και που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο απέναντι στην ακρίβεια που χτυπάει κάθε οικογένεια, αλλά και για να μπορέσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν τα εφόδια για να ζήσουν μια ζωή που όσο πάει και δυσκολεύει. 

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τις ανάγκες των σχολείων, για να μην βάζουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τη λειτουργία του σχολείου.
  • Διορισμό επιπλέον μόνιμων εκπαιδευτικών για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων, για να μην χάνεται ούτε μία ώρα μαθήματος, αλλά και του απαραίτητου ειδικού προσωπικού.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών σε επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων, στην καθαριότητα και τη φύλαξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια με ευθύνη του κράτους.

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Στο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο Δημήτρης Παλούμπης

Συνεχίζουν να πέφτουν “βροχή” τα πρόστιμα για κράνη – Πόσα στη Δυτ. Ελλάδα αυτή την εβδομάδα

«Θα αποκαλύψω τι κάνεις με τα παιδιά», εκβίαζε ο 22χρονος τον ιδιοκτήτη κάμπινγκ στη Φοινικούντα

Καθηγήτρια κατέρρευσε σε σχολείο μπροστά στους συναδέλφους της και λίγη ώρα μετά ξεψύχησε