Παραλιακό Μέτωπο: Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων από τον Δήμο Πατρέων

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Πατρέων υπόγραψε στις 8 του περασμένου Μαΐου, τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης του Θαλάσσιου Μετώπου της Πάτρας,  με την βραβευμένη ομάδα μελετητών που προέκυψε από τον πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της πόλης μας.

Την προηγούμενη περίοδο έγινε δημόσια διαβούλευση  στο αντικείμενο της ανάπλασης. Ωστόσο καλούνται εκ νέου από 1 έως 15 Ιουλίου, φορείς ή συλλογικότητες που θέλουν να  καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, να τις προσκομίσουν στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου, προκειμένου να τεθούν υπόψη των μελετητών ώστε το τελικό αποτέλεσμα της μελέτης να ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2021 διοργανώθηκε από την Δημοτική Αρχή, έκθεση των μελετών του Πανελλήνιου Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Πάτρας», στα Παλαιά Σφαγεία. Εκεί παρουσιάστηκαν στους δημότες και στους ειδικούς, από τους μελετητές οι τρεις βραβευμένες μελέτες τους και επί της ουσίας ξεκίνησε και ο διάλογος με την πόλη για το θαλάσσιο μέτωπο της. 

«Η Πάτρα επιτέλους θα αποκτήσει επαφή με τη θάλασσα, θα είναι παραλιακή πόλη με μια τεράστια αυλή μπροστά και παράλληλα με τη θάλασσά της για να τη γευτούμε, να τη χαρούμε, εμείς, τα παιδιά μας, οι επισκέπτες μας  και η πόλη μας να είναι μια άλλη πόλη», δηλώνει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και τονίζει για μια ακόμα φορά: «Η έκταση που είναι στο βόρειο παλαιό λιμένα, που κάποιοι θέλουν ντε και καλά να το κάνουν ιδιοκτησία τους και να το εκμεταλλευτούν παίρνοντάς το από τον λαό της Πάτρας, για να χτίσουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πολυχώρους δεν είναι αποδεκτό. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την πόλη μας στο ύψος των ονείρων μας, να γίνει πράξη αυτό που δικαιούμαστε».

Παρουσίαση των δράσεων από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας

«Αλλαγή δεδομένων με Πετρούσεφ, δείχνει να γεφυρώνεται το χάσμα με τον Ολυμπιακό»

Στράτος Τζώρτζογλου: «Το μότο του Κάρολου Κουν ήταν…»

Στα «μανταλάκια» 28.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Στη φόρα ΑΦΜ, διευθύνσεις και ποσά – Ποιοι Αχαιοί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα

Το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων: Το προφίλ των startups στην Ελλάδα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν

Αργεί πολύ ο Σεπτέμβριος

Ο Δαλάι Λάμα κινεί τις διαδικασίες για τη διαδοχή του – Σε επιφυλακή η Κίνα