Δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και ερασιτεχνών καλλιτεχνών στολίζουν την Πάτρα

12/03/2024 | 14:30

Όλα είναι έτοιμα για την παρθενική εμφάνιση των καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 19.00 δίνοντας φαντασμαγορική λάμψη στην πρώτη καρναβαλική νύχτα της κορύφωσης του τελευταίου τριημέρου.

Ο Καρνάβαλος, το άρμα της Βασίλισσας και η ακολουθία τους δημιουργήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία που το έχουν κάνει πασίγνωστο σε πανελλαδική και διεθνή κλίμακα, είναι έργο των Νίκου Λιβάνη (υπεύθυνος Καρναβαλικού Εργαστηρίου), Δημήτρη Ντζουμάνη, Νεκτάριου Σαρηγιάννη, Χριστίνας Κουφάκη, Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και των βοηθών τους Μαρίας Καποθανάση και Γιάννη Μαρκεζίνη.

plateia_trion_symmahon_1.jpg

Παράλληλα εορταστική όψη στην πόλη δίνουν οι νέοι καρναβαλικοί μπάστακες-δημιουργίες του Δημήτρη Ντζουμάνη που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων (βασισμένες στα σχέδια του Πατρινού εικαστικού καλλιτέχνη και Γιώργου Καράβολα,  με επιζωγράφιση του Γιώργου Μπαμπίλη) και στην Τριών Ναυάρχων (με επιζωγράφιση του Δημήτρη Βούρτση).

Φέτος ερασιτέχνες ζωγράφοι του δραστήριου καλλιτεχνικού συλλόγου “Patra starts crafting” μεταμόρφωσαν και την πλατεία Ομονοίας ζωγραφίζοντας εθελοντικά σε μεγάλα κομφετί από φελιζόλ του Δήμου Πατρέων, ενώ στην Τριών Ναυάρχων φιγουράρουν οι ζωγραφικές δημιουργίες σε κομφετί από φελιζόλ του εθελοντή του Πατρινού Καρναβαλιού Νίκου Αγγελόπουλου.

plateia_trion_symmahon.jpg

 

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»