Δήλωση του Θέμη Μπάκα για τον Νίκο Τεμπονέρα

Για την 34η επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο πολιτευτής Αχαΐας, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα. Έπεσε νεκρός, κτυπημένος με λοστό στο κεφάλι, μετά από εισβολή ομάδας ροπαλοφόρων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του  3ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Πάτρας, που τελούσε υπό μαθητική κατάληψη, με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, η θυσία του μάς εμπνέει για νέους αγώνες, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τη δωρεάν δημόσια Παιδεία. Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να διατηρούν ακόμα μέσα τους άσβεστη την σπίθα της θυσίας του Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος, ως σύμβολο, θα συνεχίζει να ζει στους αγώνες μας!» 

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας