Δίκη για το Μάτι: Με μαύρα μπαλόνια και 120 λευκά τριαντάφυλλα συγγενείς και εγκαυματίες έξω από το Εφετείο

03/06/2025 | 09:41

Η ώρα της τελικής κρίσης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγγενείς των θυμάτων και εγκαυματίες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου σήμερα αναμένεται η απόφαση στη δίκη για τους κατηγορούμενους της τραγωδίας.

Το προαύλιο του Εφετείου έχει γεμίσει με πανό που γράφουν με μεγάλα λευκά γράμματα «120 νεκροί – 57 εγκαυματίες», «είμαστε μόνοι μας, κανείς πουθενά, γιατί;», ενώ ο σύλλογος των θυμάτων από το Μάτι έχει φέρει 120 λευκά τριαντάφυλλα τα οποία θα τοποθετήσουν αργότερα μέσα στην αίθουσα όπου γίνεται η δίκη.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου θανόντων και εγκαυματιών, Κάλλι Αναγνώστου επέμεινε πως «οι νεκροί είναι 120. Πρόκειται για ένα ομαδικό τάφο και μάλιστα έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα υποστηρίζουμε. Δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται ως κακούργημα και θεωρούμε πως είμαστε αδικημένοι».

«Μικρές οι προσδοκίες για σήμερα, εντός ολίγου θα έοχυμε την ετυμηγορία. Μια πολύ σημαντική απόφαση έστω στα πλαίσια που δικάζεται. Είμαστε σε αναμονή, όμως οι ελπίδες μας στερεύουν σιγά σιγά. Θα δούμε τι θα ακούσουμε. Ελπίζω να έχει γίνει αντιληπτή η μεγάλη εικόνα και εκτός από τους επιχειρησιακούς να δούμε στο κάδρο και πολιτικούς υπευθύνους» ανέφερε μπαίνοντας στην αίθουσα η Σοφία Χαμηλοθώρη, συγγενής θύματος.

Άλλοι συγγενείς θυμάτων υποστήριξαν πως «με τις κινήσεις της, η δικαιοσύνη μας κάνει να νιώθουμε θύματα και όχι συγγενείς θανόντων», ζητώντας την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Οι συγγενείς των θυμάτων, θανόντων και εγκαυματιών, πάντως εκφράζουν την άποψή τους πως δεν υπήρξε συμπαράσταση στον αγώνα τους, σε αντίθεση με άλλα περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος. Ο σύλλογος θανόντων και εγκαυματιών έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα πριν από λίγο καιρό, τα όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία ημέρα στο Μάτι κάνοντας λόγο για το «φονικότερο έγκλημα εν καιρώ ειρήνης». «Καλούμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν έστω και τώρα, αυτή την ύστατη στιγμή, ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου», ανέφεραν σε δηλώσεις τους λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων που ήδη βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ