Δικαιοσύνη υπό διωγμό

07/03/2016 | 13:42

Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί τη Δικαιοσύνη, τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου, αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο Liberal.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Αρνητική έκπληξη, όπως λέει, προκαλεί για άλλη μια φορά η συμπεριφορά της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

“Το Κράτος Δικαίου ήταν το αίτημα όλων μετά το τέλος της χουντικής δικτατορίας. Οι πολίτες και ανάμεσα τους δικαστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, έδωσαν αγώνες τα τελευταία 40 χρόνια για την οικοδόμηση του. Εδώ και μερικούς μήνες όμως μια «εξουσία» απειλεί την Δικαιοσύνη, τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου. Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ανώτατη εισαγγελική λειτουργός (εισαγγελέας Εφετών) καταγγέλλει ευθέως υπουργό (και μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης!) ότι με πιέσεις και απειλές προσπάθησε να την εξαναγκάσει να υπακούσει στις επιθυμίες του και όχι στην συνείδηση της.

Από το περιεχόμενο της καταγγελίας προκύπτει ένα ζοφερό σκηνικό σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός ασχολείται κατά τρόπο θεσμικά απαράδεκτο με την εξέλιξη συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης που βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ως εκ τούτου πρέπει να είναι μυστική έναντι οποιουδήποτε. Ο υπουργός εκδηλώνει προτίμηση για τον χειρισμό της υπόθεσης από άλλο συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, του οποίου μάλιστα την άποψη επί της υπόθεσης φαίνεται παρανόμως να γνωρίζει.

Οι καταγγελίες είναι πρωτοφανείς και δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με γενικότητες και απαξιωτικές δηλώσεις από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Είναι απόλυτη ανάγκη να διερευνηθούν άμεσα τα όσα φέρεται να έπραξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αρνητική έκπληξη προκαλεί για άλλη μια φορά η συμπεριφορά της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Αντί επαίνου προς την εισαγγελέα που υπέδειξε υψηλό δικαστικό φρόνιμα και δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς στρέφεται εναντίον της με πειθαρχική έρευνα που άκουσον-άκουσον θα ενεργήσει η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύμπλευση με τον αναπληρωτή υπουργό και σε πλήρη αντίθεση με την άποψη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το Ποτάμι στέκεται δίπλα στους δικαστικούς λειτουργούς που δοκιμάζονται και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις (κόμματα, δικηγορικούς συλλόγους, επιστημονικούς φορείς) να κάνουν το ίδιο. Η σύγκρουση με την «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αν συνεχίσουν τις βαρβαρότητες θα πρέπει να είναι μετωπική”.

Στους 270 οι νεκροί από τη συντριβή του Boeing της Air India

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Δεν θέλω ποτέ να γίνω φίλος με τους παίκτες, κάποιοι δεν με αποδέχονταν»

Πνίγηκε 38χρονος στη Χαλκιδική

Ισραήλ: Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Γλυκερία: Παραμένει εγκλωβισμένη στο Τελ Αβίβ – Στο Ισραήλ και οι Καραφώτης, Κετιμέ, Ζαζόπουλος, Νταντά

Κότσι και ακόμη 7 συχνές παθήσεις και παραμορφώσεις του ποδιού 

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασαν οι θέσεις της πλειοψηφίας – Aπορρίφθηκαν οι τροπολογίες Πολάκη για τράπεζες, εκλογή προέδρου

Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσμένων στο Γηροκομειό – ΦΩΤΟ