Διεθνής διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

11/05/2019 | 10:45

 Συνεχίζει την ανοδική του πορεία και το 2019 το Αεροδρόμιο της Αθήνας τόσο όσον αφορά την επιβατική του κίνηση όσο και την «θέση» του στην παγκόσμια αγορά.Ο Απρίλιος ήταν ένας ακόμα μήνας που η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κινήθηκε ανοδικά ενώ και το 2019 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζει να συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ τον Απρίλιο 2019, το αεροδρόμιο κατέγραψε θετική πορεία προσεγγίζοντας τα 2 εκατ. επιβάτες (1,98) και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,5%. Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν οριακή άνοδο (+0,5%), ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 9,1%. Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 6,36 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 6,3% και 9,6% αντίστοιχα.

Διακρίσεις και βραβεία

Το αεροδρόμιο της Αθήνας από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει λάβει 91 βραβεία σε διεθνές επίπεδο. “Φιγουράρει” σε περίοπτη θέση όχι μόνο στα αεροδρόμια της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου. Οι υψηλές και τιμητικές διακρίσεις που συγκεντρώνει κάθε φορά τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες όσο και από το επιβατικό κοινό έχουν να κάνουν όχι μόνο με τις υπηρεσίες του αλλά και με τις καινοτομίες του.

ΠΗΓΗ-ΑΜΠΕ

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Νέο σοκ στη Δυτική Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος

Νέα τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Αχαΐα: Πυρκαγιά σε καφέ (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Αχαΐα: Διέρρηξαν εξοχικό πρώην Υπουργού – Τι αφαίρεσαν

Πάτρα: Κεραυνός “χτύπησε” χειριστή μηχανήματος στο κέντρο της πόλης! Πανικός στην οδό Μπουμπουλίνας-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, φίλος του Νίκου Τεμπονέρα