«Διαβήτης 360° — Από το Σχολείο ως την Κοινότητα»: Η συνεργασία είναι ενδυνάμωση

08/12/2025 | 18:47

Με δυναμική συμμετοχή γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών υγείας ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωσή «Διαβήτης 360° — Από το Σχολείο ως την Κοινότητα» (6–7 Δεκεμβρίου 2025), που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» ,το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο , και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Εισηγήσεις για το κοινωνικό στίγμα, την ψυχολογία, τους φροντιστές, τον ρόλο του σχολείου και τις νέες τεχνολογίες. Προβολή της ταινίας «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι». Τρεις ομάδες συζήτησης για Παιδί & Σχολείο, Τεχνολογία στο Διαβήτη, Χάρτες Εκπαίδευσης. Για δύο ημέρες όλες οι φωνές ενώθηκαν — άτομα με διαβήτη, οικογένειες, σχολεία, επαγγελματίες υγείας. 

Μοιράστηκαν σκέψεις, εμπειρίες και ανησυχίες.Και απέδειξαν ότι: η συνεργασία δεν είναι απλώς υποστήριξη… είναι ενδυνάμωση. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της υγειονομικής περίθαλψης.

«Διαβήτης 360° — Από το Σχολείο ως την Κοινότητα»: Η συνεργασία είναι ενδυνάμωση

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: 

• ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος 

• η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κα Άννα Μαστοράκου, 

• ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Παναγιώτης Πλώτας. 

• η Διευθύντρια Παθολόγος του Γ.Ν. Πατρών Άγιος Ανδρέας , κα Παρασκευή Λουκοπούλου. 

Η παρουσία τους υπογράμμισε τον θεσμικό χαρακτήρα της δράσης και την ανάγκη για διεπιστημονική συνεργασία στην υποστήριξη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

«Διαβήτης 360° — Από το Σχολείο ως την Κοινότητα»: Η συνεργασία είναι ενδυνάμωση

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους ομιλητές και συντονιστές των εργασιών και των ομάδων συζήτησης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στήριξη της διοργάνωσης αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες : Ascencia Diabetes Care ,Hemoglobe Hellas ,Medtrust ,Menaridi Diabetes ,NDD Diagnostic, Φαρμασέρβ Lilly και Eifron. 

Η κοινή αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί, με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, την προώθηση της συμπερίληψης και τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για κάθε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

«Διαβήτης 360° — Από το Σχολείο ως την Κοινότητα»: Η συνεργασία είναι ενδυνάμωση

Η εκδήλωση επιβεβαίωσε ότι η αποτελεσματική υποστήριξη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη απαιτεί ολιστική, διεπιστημονική και κοινωνικά προσανατολισμένη προσέγγιση. 

Η σύμπραξη υγειονομικών δομών, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμικών αρχών και της Εκκλησίας αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη και την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Ο Διαβήτης 360° δεν ήταν απλώς μια δράση· ήταν η δέσμευσή μας να βλέπουμε τον άνθρωπο ολόκληρο — σε κάθε πλευρά της ζωής του. “

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας