Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί» – «Απειλητικές και γελοίες οι δηλώσεις Τραμπ»

18/06/2025 | 14:35

Για ένα τεράστιο λάθος που διέπραξε το Ισραήλ κάνει λόγο ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην κρατική τηλεόραση, προειδοποιώντας, μάλιστα, πως θα τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανέφερε ότι «επαίνεσε την ακλόνητη, θαρραλέα και έγκαιρη συμπεριφορά του Ιράν».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν δεν θα παραδοθεί», πρόσθεσε.

«Οι έξυπνοι άνθρωποι που γνωρίζουν το Ιράν, το ιρανικό έθνος και την ιστορία του δεν θα μιλήσουν ποτέ σε με απειλητική γλώσσα, επειδή το ιρανικό έθνος δεν θα παραδοθεί και οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτη ζημιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατά το πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα από την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ κατά της χώρας του ξεκαθάρισε πως το Ιράν δεν θα αποδεχθεί την επιβολή ειρήνης ή πολέμου.

Σημειώνεται πως το σαφές μήνυμα που στέλνει ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προς τις ΗΠΑ, κουνώντας ταυτόχρονα το δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ έρχονται μετά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου προς την Τεχεράνη για «άνευ όρων παράδοση» και τις αναφορές ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πλήγματος στο Ιράν.

Η τελευταία εμφάνιση του Χαμενεΐ, όπως σημειώνει το Reuters, ήταν την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα «Δέμφις»

Νικολέττα Ράλλη: «Είμαι παρουσιάστρια, δεν το “παίζω” influencer»

Πάτρα: Κυβερνήτης σκάφους τραυματίστηκε στο μάτι – Μεταφέρθηκε στον “Άγιο Ανδρέα”

Μαρινάκης: «15 Χρόνια θριάμβων και περηφάνειας για τον Ολυμπιακό μας»

Κ. Κάλας: Η Ρωσία «δεν έχει καμία πιθανότητα» αν οι χώρες του NATO παραμένουν ενωμένες

Το Ισραήλ απαντά στον Ερντογάν: «Τολμά να κάνει κήρυγμα αυτός που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Γ. Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε ενεργό εμπλοκή σε οποιαδήποτε διαμάχη»

Στα 8,6 δισ. ευρώ η συνολική συνεισφορά του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ελληνική οικονομία