ΔΕΘ 2024: Όλες οι νέες αυξήσεις στις αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων, γιατρών και των ενστόλων

08/09/2024 | 09:54

Μπαράζ μόνιμων αυξήσεων στους διοικητικούς υπαλλήλους και στους ενστόλους του δημοσίου ανακοίνωσε χθες (7.9.24) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Προβλέπονται για το Δημόσιο, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις Μητοστάκη, οριζόντιες αυξήσεις σε όλους του δημοσίους υπαλλήλους, αλλά πιο ειδικές αυξήσεις στους γιατρούς και στους ενστόλους.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα αυτά:

Αύξηση έως 100 ευρώ/μήνα σε 700.000 δημόσιους υπαλλήλους σταδιακά από την άνοιξη του 2025. O κος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει υπολείπονται του κατώτατου μισθού. Γιατί το εισόδημα πρέπει να ενισχύεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, συμπλήρωσε. Μιλώντας σήμερα (8/9/24), ο ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως θα αυξηθούν οι εισαγωγικοί μισθοί, κάτι που θα συμπαρασύρει και τα παραπάνω κλιμάκια λόγω μίας κοινοτικής οδηγίας, ενώ θα δοθεί μπόνους στους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους (σ.σ. έχει έλθει σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο την περασμένη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024). Ο ίδιος ανέφερε πως αυξήσεις στους δημοσίου υπαλλήλους θα δίδονται κάθε χρόνο.
Αυτοτελής φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ με συντελεστή 22%, που ισοδυναμεί με (σ.σ. έμμεση) μεσοσταθμική αύξηση αποδοχών κατά 130 ευρώ τον μήνα. 
Εισαγωγή πρόσθετου κινήτρου έως 7.200 ευρώ ετησίως (σ.σ. 200 ευρώ έως 600 ευρώ κάθε μήνα) στους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
Αύξηση 20% στην αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης σε Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού «μάχονται» τον καρκίνο – Μελέτη διαπιστώνει ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση της νόσου

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη