Δένδιας για ReArm: Δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την Ευρώπη εάν ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών

20/05/2025 | 13:26

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία φορά με αφορμή το ReArm Europe και το ενδεχόμενο να βρεθεί να μετέχει στο εν λόγω εγχείρημα και η Τουρκία, έστρεψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την είσοδο του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες, υπό τη σύνθεση των Υπουργών Άμυνας, έχει κεντρικό θέμα την Ουκρανία.

Ο Δένδιας ωστόσο θέλησε στη δήλωση του να σταθεί στην προσπάθεια που γίνεται με τον Κανονισμό SAFE και το ReaArm Europe, μία προσπάθεια όπως είπε «να επανεξοπλιστεί η Ευρώπη ώστε να έχει τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό της.  Να υπερασπίσει ένα χώρο Δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου».

«Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Και η Ελλάδα έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι απαραίτητο σε αυτό το εγχείρημα να συμμετέχουν χώρες οι οποίες σέβονται και ασπάζονται το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δένδιας.

Ο εχθρός είναι εντός των τειχών

Και διεμήνυσε για μία ακόμα φορά ότι «δεν νοείται να μετέχουν αδιάκριτα στο ευρωπαϊκό εγχείρημα χώρες που απειλούν άλλες χώρες, και μάλιστα μέλη της ΕΕ, που δεν αναγνωρίζουν άλλες χώρες, και μάλιστα μέλη της ΕΕ, που δεν ασπάζονται τους ίδιους κανόνες Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την Ευρώπη εάν ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών».

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα