Δεκαπέντε χρόνια φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό

07/04/2017 | 07:24

Με ποινή κάθειρξης 15 ετών και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 200.000 ευρώ, τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έναν 44χρονο, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί πέρσι τον Μάιο, όταν οι γονείς ενός 6χρονου κοριτσιού από περιοχή του Κιλκίς, τον κατήγγειλαν ότι είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης τους, στη διάρκεια πασχαλινού τραπεζιού όπου ήταν καλεσμένος. Μάλιστα, κατηγορείτο για βιασμό της 6χρονης, πράξη για την οποία όμως το δικαστήριο τον αθώωσε.

Μετά τη σύλληψή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντοπίστηκε στο σπίτι του πορνογραφικό υλικό το οποίο αντάλλασσε -μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης- με 16χρονη από περιοχή της Καβάλας. Επρόκειτο για κοπέλα με ειδικές ανάγκες, την οποία είχε πείσει να του αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο, ενώ ανάλογες φωτογραφίες απέστειλε κι εκείνος.

Ο 44χρονος, που μεταξύ άλλων δήλωσε ραδιοφωνικός παραγωγός, αρνήθηκε στην απολογία του την πράξη της αποπλάνησης στην περίπτωση της 6χρονης, ενώ όσον αφορά την κατηγορία για κατοχή και παραγωγή πορνογραφικού υλικού που συνδεόταν με την 16χρονη, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την πραγματική της ηλικία και θεωρούσε ότι ήταν ενήλικη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές

Η αποζημίωση για αναπνευστήρες στα παιδιά αυξάνεται από τα 170 στα 300 ευρώ

H κορυφαία ελληνική νοστιμιά με τα πιο απλά υλικά

Απολογία Φιλιππίδη: «Δεν βίασα, δεν αποπειράθηκα να βιάσω, σημαία μου είχα πάντα την αγάπη»

Τάσος Ξιαρχό: «Είμαι κατά του Pride, δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε γυμνοί για τα δικαιώματά μας»

Αναδοχή – Υιοθεσία: Πόσα παιδιά περιμένουν στα ιδρύματα για μια νέα στέγη – Οι σκληροί αριθμοί

Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου του μαστού

Η ευγνωμοσύνη δεν σημαίνει συμφιλίωση με το κακό

Συνάντηση εργασίας Ανδρέα Κατσανιώτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια