Δείπνο του Λ. Αυγενάκη με τους «ασημένιους» Ολυμπιονίκες

15/03/2022 | 15:53

Βραδινή έξοδο με τον προπονητή και αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, είχε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι “ασημένιοι” Ολυμπιονίκες του Τόκιο θέλησαν να ευχαριστήσουν προσωπικά τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη διάταξη που πέρασε στο πρόσφατο αθλητικό νομοσχέδιο, με την οποία αναγνωρίζεται το επίτευγμά τους ως ισότιμο με αντίστοιχες επιτυχίες στα ατομικά αθλήματα. Παράλληλα, οι διεθνείς πολίστες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και κατέθεσαν προτάσεις για το ζήτημα των κινήτρων σε διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, με τον κ. Αυγενάκη να τονίζει ότι στόχος της αθλητικής μεταρρύθμισης είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου πλαισίου.

Φωτογραφίες από τη χθεσινή βραδιά «ανέβασε» στο facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι πολίστες και ο προπονητής τους, Θοδωρής Βλάχος, ήθελαν να πουν και από κοντά ένα “ευχαριστώ”, επειδή οι δεσμεύσεις έγιναν άμεσα πράξεις, με τον αθλητικό νόμο που ψηφίσαμε τις προάλλες: Αποκαταστήσαμε την άνιση μεταχείριση και πλέον τα ομαδικά μας αθλήματα, που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουν ίσα δικαιώματα στις επιβραβεύσεις της Πολιτείας, ακριβώς την ίδια που απολαμβάνουν δικαίως και οι Ολυμπιονίκες των ατομικών αθλημάτων. Συζητήσαμε και για την αθλητική μεταρρύθμιση και κυρίως για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου κινήτρων και προνομίων για διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους -και της εποχής. Άκουσα με προσοχή τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, συνεχίζοντας τη διαβούλευση σ’ αυτό το ζήτημα, που απασχολεί την αθλητική οικογένεια καιρό τώρα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ