Δεύτερο «όχι» στην Ιταλία για την έκδοση των πέντε φοιτητών – Τη Δευτέρα η απόφαση για τον πέμπτο

09/01/2016 | 05:30

«Όχι», για δεύτερη φορά, είπαν οι Εφέτες στις ιταλικές αρχές για την έκδοση των άλλων δυο φοιτητών.

Με νέο βούλευμα του το συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των Ιταλών για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα της εισαγγελίας του Μιλάνου ώστε να δικαστούν οι πέντε φοιτητές για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

Νωρίς το πρωί σήμερα το συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των Ιταλικών αρχών για τους δυο πρώτους φοιτητές, ενώ τη Δευτέρα θα κριθεί η έκδοση του πέμπτου νεαρού.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση» τα οποία τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Πολύεδρο: Το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας

Δολοφονία 52χρονης: Σήμερα στην ανακρίτρια γιος και ανιψιός – Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα

H εγκυμονούσα Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε μία ξεκαρδιστική ιστορία με τον 4χρονο γιο της

Αγίου Πνεύματος 2025: Για ποιους είναι αργία

Ποιοι και πώς θα πάρουν το μπόνους των 250 ευρώ – Όλοι οι δικαιούχοι

Ακόμα και οι πιο γενναίοι επιστήμονες φοβούνται να ανοίξουν αυτόν τον τάφο – Η κατάρα που κρύβει

Επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ για Γάλλους περιπατητές στο Πουρναρόκαστρο – Ένας εγκλωβισμός – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Eurovision 2025: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης στον τελικό του Σαββάτου – Πότε θα βγει στη σκηνή η Κλαυδία