Δασαρχείο Αμαλιάδας: Δεν έχουν ούτε για καύσιμα

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει το Δασαρχείο της Αμαλιάδας σε ότι αφορά την λειτουργία του, ελλείψει οικονομικών πόρων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι φάκελοι με τις αδιεκπεραίωτες υποθέσεις και οι πολίτες βρίσκονται πλέον στα κάγκελα!

Η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες, δεν έχει προηγούμενο και όλα ξεκινούν από την έλλειψη χρημάτων. Ούτε για καύσιμα δεν υπάρχουν πλέον χρήματα και φυσικά δεν μπορεί να περαιωθεί καμία υπόθεση, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι πολίτες, οι οποίοι δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.

Απλήρωτες υπερωρίες από το 2016!

Οι φάκελοι με τις αδιεκπεραίωτες υποθέσεις στοιβάζονται στο πάτωμα μέσα στα γραφεία του Δασαρχείου, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα προκειμένου να μετακινηθούν οι υπάλληλοι να κάνουν αυτοψίες και ελέγχους προκειμένου να προχωρήσει η περαίωσή τους. Τα τελευταία χρήματα για καύσιμα έφθασαν μέχρι τα τέλη Αυγούστου!

Επιπλέον, το προσωπικό δεν έχει πληρωθεί υπερωρίες και οδοιπορικά από το έτος 2016! Και φυσικά, οι υποχρεώσεις του Δασαρχείου παραμένουν ανεξόφλητες αφού δεν υπάρχουν χρήματα.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δασαρχείο της Αμαλιάδας είναι γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Στην συνεδρίαση των Συντονιστικών Οργάνων των δήμων Ήλιδας και Πηνειού στα μέσα του περασμένου Μαΐου, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Διονύσης Θωμόπουλος είχε ενημερώσει για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς τότε ξεκινούσε και η αντιπυρική περίοδος κατά συνέπεια το Δασαρχείο θα δυσκολευόταν πολύ να ανταπεξέλθει στο έργο του.

Βέβαια, η αντιπυρική περίοδος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ολοκληρώθηκε, τα προβλήματα ωστόσο που αφορούν την γενικότερη λειτουργία του Δασαρχείου παραμένουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο παραπάνω δήμοι επρόκειτο να απευθυνθούν εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών για να δοθεί λύση.

Το μέγεθος των προβλημάτων αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι  δύο φορές εντός του 2018 το Δασαρχείο δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων!

 

Πηγή: patrinsews.com

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Μιντιλόγλι Πατρών: Τρακτέρ έμεινε χωρίς φρένα και βρέθηκε στην …είσοδο σχολείου, η καρότσα έπεσε πάνω σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)