Δ. Βίτσας: Πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει «ιδίοις όμμασι» τη συμπεριφορά της Τουρκίας

21/02/2016 | 23:41

Ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου επεσήμανε πως δεν αποτελεί κάτι καινούριο και τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε «έκτακτες συνθήκες».

«Η παρουσία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγίο, με τη μορφή που θα πάρει όταν ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, είναι στη βάση συγκεκριμένης αποστολής. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και υπό αυτή την έννοια, το ΝΑΤΟ σε επίπεδο στρατηγείων είχε και έχει συνεχή εικόνα για τη δραστηριότητα που υπάρχει και πραγματοποιεί ασκήσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει “ιδίοις όμμασι” τη συμπεριφορά της Τουρκίας». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επένδυση», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας την παρουσία της συμμαχίας στο Αιγαίο.

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου δεν είναι κάτι καινούριο», προσθέτει ο κ. Βίτσας και επισημαίνει ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε «έκτακτες συνθήκες». «Στόχος μας είναι να γίνει η διαχείριση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού και διεθνούς προβλήματος μέσα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, που συνάδει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και με τις αρχές της αλληλεγγύης και τις συνεργασίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», τονίζει.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχει ανησυχία για «εξαγωγή της κρίσης» στο Αιγαίο, από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Βίτσας απαντά ότι ελπίζει πως «δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις από εχέφρονες ανθρώπους», ωστόσο, προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Τέλος, σχετικά με τυχόν κλείσιμο των συνόρων, ο κ. Βίτσας σχολιάζει: «Η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να εξακολουθήσει και τα σύνορα πρέπει να μείνουν ανοικτά, ιδιαίτερα για την υποδοχή και το ασφαλές καταφύγιο των προσφύγων με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης».

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: Νέα προθεσμία πήρε ο 25χρονος που συνελήφθη για φωτιά στο Γηροκομειό – Την Δευτέρα στον Ανακριτή, κατέρρευσε ο πατέρας του έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)