Χριστοδουλίδης – Τατάρ: Νέα συνάντηση «τις επόμενες μέρες»

20/01/2025 | 20:52

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ολοκληρώθηκε. Εξερχόμενοι της οικίας ειδικού αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Κόλιν Στιούαρτ στο παλιό Αεροδρόμιο Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες έκαναν χειραψία ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπήρξε κατάληξη ο Τατάρ απάντησε «όχι ακόμη»

Σε γραπτή δήλωση των Ηνωμένων Εθνών  αναφέρεται ότι οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Τατάρ αξιολόγησαν την κατάσταση των μέχρι τώρα συζητήσεων και εξέτασαν τη δυνατότητα διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης. «Είχαν μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση», αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι «και οι δύο ηγέτες πιστεύουν ότι το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης είναι κρίσιμο για την προώθηση της επαφής μεταξύ των ανθρώπων, την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης». 

Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ότι οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Τατάρ «πεπεισμένοι ότι το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος ενόψει της άτυπης συνάντησης σε ευρύτερο πλαίσιο, έδωσαν εντολή στον Διαπραγματευτή και τον Ειδικό Αντιπρόσωπό τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις και αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε χρόνο για να μελετήσει προτάσεις για οκτώ πιθανά σημεία διέλευσης και άλλες ιδέες τα οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ertnews.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο