Χριστίνα Σταρακά: Φέρνει στη Βουλή την επιστροφή της κρατικής επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα

16/07/2024 | 10:26

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την επιστροφή της κρατικής επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των υψηλών χρεώσεων, κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά.

Στην αναφορά της επισυνάπτει την επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας προς τους παραπάνω Υπουργούς και στην οποία αναφέρει ότι γίνεται δέκτης έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις μέλη του σχετικά με τις αιφνίδιες υψηλές χρεώσεις από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως επισημαίνεται «στους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος που έλαβαν και φέρουν την ένδειξη ‘’ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ’’ περιλαμβάνεται μόνο η επιστροφή της κρατικής επιδότησης, η οποία είχε δοθεί για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από Φεβρουάριο 2022 έως και τον Δεκέμβριο 2023, με την υποχρέωση μάλιστα να προβούν άμεσα στην εξόφληση αυτών έως 19.07.2024 ή 23.07.2024». Τα παραπάνω ήταν αποτέλεσμα Υπουργικής απόφασης, με βάση την οποία δίνεται το δικαίωμα έως 30.06.2024 για την έκδοση ανακεφαλαιωτικών λογαριασμών με τους οποίους θα ζητούνται οι επιστροφές των ως άνω επιδοτήσεων.

Κλείνοντας, η βουλευτής ζητάει στο πλαίσιο αυτό ενημέρωση από τους Υπουργούς για τις σχετικές προθέσεις και ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την άμεση επίλυση τoυ προβλήματος και συγκεκριμένα την ανάκληση της επίμαχης Υπουργικής απόφασης, ώστε οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους.

 

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ