Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την Οδική Ασφάλεια

13/10/2023 | 14:38

Συνάντηση εργασίας για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και την ψηφιοποίηση αντίστοιχων εφαρμογών είχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιώργος Γιαννής,  ο οποίος παρουσίασε το επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή του Σχεδίου, με τον ενεργό ρόλο της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ενώ ο κ. Γιαννής  αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Η Επιτροπή, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεξεργαστεί ζητήματα όπως:

·         Προτάσεις για το νέο νόμο Οδικής Ασφάλειας / Βελτιώσεις ΚΟΚ

·         Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

·         Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με την αρμοδιότητά της ως Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια δήλωσε:

«Επικαιροποιούμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προχωρούμε με αλλαγές, που στόχο έχουν την έμπρακτη εκπαίδευση των οδηγών και την επιβολή εφαρμόσιμων ποινών, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Η συνήθεια και η ανοχή είναι οι αντίπαλοί μας στην προσπάθεια για πιο ασφαλείς διαδρομές. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε με ακρίβεια στις επικοινωνιακές μας δράσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους».

Απ΄ την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σημείωσε:

 «Δεσμευόμαστε για την άμεση ψηφιοποίηση εφαρμογών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διάδοση καλών πρακτικών που θα βοηθήσουν να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή Οδικής Ασφάλειας σε συνδυασμό με τον νέο ΚΟΚ».

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο η εκπαιδευτικός Καίτη Μαυράκη, σύζυγος του πνευμονολόγου Γιάννη Λύχρου

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ