Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στη Βουλή η σύνδεση του Λιμένα Αιγίου με την Πατρών-Αθηνών

Την ενεργοποίηση του έργου της σύνδεσης του Λιμένα Αιγίου με τον Αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα παρά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική της ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, η τ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

   Η ερώτηση εστιάζει στην ανάγκη το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στην έκδοση πρόσκλησης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να υποβληθεί η πρόταση για το κυρίως έργο, αξιοποιώντας την ωριμότητα που έχει πλέον αποκτήσει η πράξη μετά την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.

   Όπως επισημαίνεται, η σύνδεση του λιμένα με τον αυτοκινητόδρομο αποτελεί κομβικό έργο υποδομής για την Αιγιάλεια και την ευρύτερη περιοχή, που θα ενισχύσει τη λειτουργικότητα και τη δραστηριότητα του λιμανιού, διευκολύνοντας παράλληλα τις μεταφορές.

   Με την κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η Χριστίνα Αλεξοπούλου θέτει το ζήτημα της άμεσης προκήρυξης του έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών και η ένταξή του στο κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος