Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Διαδηλώσεις χωρίς να θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών»

09/07/2020 | 14:06

«Κανόνες που θα ισχύουν για όλους» θεσμοθετεί η Κυβέρνηση, όπως τόνισε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στην χθεσινή ομιλία της, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Κανόνες που  απελευθερώνουν τη δημοκρατική διαμαρτυρία από την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ταυτόχρονα επισήμανε τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του νομοσχεδίου, με την προστασία των ελεύθερων διαμαρτυρομένων πολιτών από αυτούς που προκαλούν επεισόδια. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Βουλευτή στην πρόβλεψη για online ενημέρωση, σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των συγκεντρώσεων. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται όλοι οι πολίτες στην  άσκηση του δικαιώματος, τόσο του συνέρχεσθαι, όσο και της ελεύθερης μετακίνησης.

Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για τις αστικές και ποινικές ευθύνες των διοργανωτών, την υποχρέωση εισαγγελικής απόφασης για διάλυση συγκέντρωσης και τον αστυνομικό διαμεσολαβητή. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αποδεκτό από όλους, εκτός αυτών που δεν καταλαβαίνουν «τι κακό έχουν οι μολότωφ»

 

Η Τότεναμ «τελειώνει» τον Ποστέκογλου αναφέρει δημοσίευμα

Έρχεται η “Τρελή Ολυμπιάδα 2025”

Είναι… απλησίαστες οι τιμές στα luxury brands; Δείτε γιατί

Βιταμίνη D: Ένας φυσικός σύμμαχος για το δέρμα μας

Εύκολο γλυκό με μπανάνες

Δέσποινα Μοιραράκη: Συγκινεί για την επέτειο γάμου με τον αδικοχαμένο σύζυγό της, Γιάννη Κοντούλη

Γιατί δεν πρέπει να νιώθετε τύψεις που στειρώνετε τη γάτα σας

Δέσποινα Καμπούρη: «Είναι άχαρο και άβολο να ακούγεται ότι δεν θα συνεχίσω στην εκπομπή»