Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Διαδηλώσεις χωρίς να θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών»

09/07/2020 | 14:06

«Κανόνες που θα ισχύουν για όλους» θεσμοθετεί η Κυβέρνηση, όπως τόνισε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στην χθεσινή ομιλία της, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Κανόνες που  απελευθερώνουν τη δημοκρατική διαμαρτυρία από την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ταυτόχρονα επισήμανε τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του νομοσχεδίου, με την προστασία των ελεύθερων διαμαρτυρομένων πολιτών από αυτούς που προκαλούν επεισόδια. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Βουλευτή στην πρόβλεψη για online ενημέρωση, σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των συγκεντρώσεων. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται όλοι οι πολίτες στην  άσκηση του δικαιώματος, τόσο του συνέρχεσθαι, όσο και της ελεύθερης μετακίνησης.

Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για τις αστικές και ποινικές ευθύνες των διοργανωτών, την υποχρέωση εισαγγελικής απόφασης για διάλυση συγκέντρωσης και τον αστυνομικό διαμεσολαβητή. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αποδεκτό από όλους, εκτός αυτών που δεν καταλαβαίνουν «τι κακό έχουν οι μολότωφ»

 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων