Χρηματιστήριο: Συντονίζεται με το κλίμα διόρθωσης στο εξωτερικό – Συσσώρευση γύρω από τις 2.100 μονάδες

16/12/2025 | 12:14

Απώλειες καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις διόρθωσης που επικρατούν στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, το επιλεκτικό ενδιαφέρον και το rotation στους τίτλους που πρωταγωνιστούν περιορίζει τη δυναμική των πωλητών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (ΕΕ, Βρετανία, Ιαπωνία) που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (16/12), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,5% και διαπραγματεύεται στις 2.096,89 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 2.096,13 (χαμηλό ημέρας) και των 2.101,70 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Στις δημοπρασίες επικράτησαν οι αγοραστές στην χθεσινή συνεδρίαση, με την Λεωφόρο Αθηνών να συντηρεί το μοτίβο της παρατεταμένης συσσώρευσης γύρω από τις 2.100 μονάδες. Με βάση τα δεδομένα έως τη συνεδρίαση της Δευτέρας (15/12),. η άνοδος εντός του Δεκεμβρίου υπερβαίνει το +1% και η φετινή απόδοση ξεπερνά το +43%. Επιπλέον, ο Γενικός Δείκτης απέχει λιγότερο από -1% από το υψηλό έτους των 2.126,18 μονάδων.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Η Ασφάλεια έπιασε τους “νταήδες” Ρομά που λήστευαν πολίτες σε πεζόδρομους