Χρηματιστήριο: Σημαντικά κέρδη τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης

14/03/2024 | 18:22

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επανέρχεται και πάλι πάνω από τις 1.400 μονάδες,κλείνοντας κοντά στα επίπεδα των 1.420 μονάδων. Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τις μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Motor Oil.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.417,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,27%.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 202,66 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 43.877.071 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδοσε ποσοστό 1,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,22%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+7,23%), της Motor Oil (+5,82%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+5,72%), της Μυτιληναίος (+3,40%), της Quest Συμμετοχών (+2,23%) και της Εθνικής (+2,09%).

Αντιθέτως,πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,60%), της Ελλάκτωρ (-0,40%) και της ΔΕΗ (-0,26%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Πειραιώς και η Eurobank διακινώντας 13.071.325 και 8.432.857 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς με 52,28 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 26,71 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, 36 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Frigoglass +8,02% και Τέρνα Ενεργειακή +7,23%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Νάκας -6,04% και Λανακάμ -4,55%.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά