Χρηματιστήριο: Με ήπια άνοδο άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση

03/02/2021 | 13:58

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν τη χθεσινή άνοδο των δεικτών στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 764,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,03%.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+1,99%), της ΑΔΜΗΕ (+1,63%), της Alpha Bank (+1,39%), της Coca Cola HBC (+1,36%), της ΕΥΔΑΠ (+1,22%) και της ΔΕΗ (+1,13%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,73%), της Aegean Airlines (-0,47%), της Πειραιώς (-0,46%) και της Eurobank (-0,45%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(+1.57%) και των Τροφίμων (+1,56%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-1,10%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,19%).

 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)