Χωρίς επίδομα θέρμανσης 600.000 νοικοκυριά -Καθυστέρηση μέχρι τον Φεβρουάριο

30/11/2016 | 19:49

Πάνω από 600.000 νοικοκυριά που ήταν δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χειμερινής περιόδου δεν θα λάβουν την παροχή μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο λόγος της καθυστέρησης της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος TAXISNET για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει να αλλάξει ορισμένα κριτήρια για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του ποσού των 105 εκατ. ευρώ που θα διέθετε για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 .

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το κρύο είναι ήδη δριμύ σε αρκετές περιοχές της χώρας και ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται ακριβότερα κατά 7 – 10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, χιλιάδες νοικοκυριά θα καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς το επίδομα μέχρι αυτό να καταβληθεί.

 

Καλπάκης σε Σπίρτζη: Ευτυχώς που δεν παραιτήθηκαν και ήταν εκεί 8 άνθρωποι στην Πολιτική Γραμματεία και διώξαμε τον Κασσελάκη

Στο Athens Pride ο Κασσελάκης: Όταν οι πολίτες είναι απελευθερωμένοι, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί

Γιάννης Γιαννόπουλος:” Έσβησε” ξαφνικά το χαμόγελο του 53χρονου ψυκτικού – Βύθισε στο πένθος τη Δυτική Αχαΐα η απώλεια του πατέρα τριών παιδιών – Σπαρακτικό το “αντίο” συγχωριανών του – ΦΩΤΟ

Πέντε πλάσματα της θάλασσας που δεν έχουν εγκέφαλο κι όμως λειτουργούν έξυπνα

Όπλα, ναρκωτικά και πάνω από 38.000 ευρώ βρήκε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Δυτική Αττική

Μητσοτάκης – Τζόκοβιτς έφαγαν μαζί σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι

ΕΦΚΑ: Αναδρομικά έως 8.500€ σε 50.000 συνταξιούχους – Ποιοι τα δικαιούνται και πότε πληρώνονται

Παναθηναϊκός για Κώστα Σλούκα: Γελάμε με όσα ακούμε και διαβάζουμε, ανεκτίμητη η αξία και η προσφορά του αρχηγού μας