Χάρης Δούκας: Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σφιχταγκαλιάζονται με την ΝΔ

27/10/2025 | 14:38

Πολλές είναι οι αιχμές που άφησε ο Χάρης Δούκας για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι περνά θολά μηνύματα στο λαό με συνέπεια να μην έχει άνοδο στις δημοσκοπήσεις κάνοντας παράλληλα λόγο για στελέχη του κόμματος που σφιχταγκαλιάζονται με τη ΝΔ.

Ο Χάρης Δούκας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια που ακούγονται για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μιλώντας στο Open. «Είμαι δήμαρχος, ασχολούμαι καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα θέματα του δήμου μου. Είμαι ΠΑΣΟΚ, κατέβηκα πριν έναν χρόνο σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου και έχω επίσης λόγο και ευθύνη να λέω τις απόψεις μου και να παλεύω για την πολιτική αλλαγή στον τόπο. Θα μιλάμε, έχω χρέος να μιλάω. Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα της χώρας, είναι λίκνο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης», ήταν τα λόγια του δημάρχου Αθηναίων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν ροκανίζει την καρέκλα του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά υποστηρίζει ότι η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα  στους πολίτες. «Ούτε σηκώνω μπαϊράκι, ούτε ροκανίζω την καρέκλα του Νίκου Ανδρουλάκη. Λέω τις απόψεις μου, τις έλεγα πάρα πολλά χρόνια, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τον διάλογο με προοδευτικές δυνάμεις. Αν ο κ. Τσίπρας κάνει κόμμα, βεβαίως να συζητήσουμε, όπως και με τον κ. Φάμελλο όπως και με τον κ. Χαρίτση όπως με τον κ. Κόκκαλη. Αυτή είναι η άποψή μου, το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος, για να μην έχει θολό μήνυμα, να είναι ξεκάθαρο σε όλους: καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη τα οποία πολλές φορές σφιχταγκαλιάζονται με τη ΝΔ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα συγκυβέρνησης και πολλές φορές δημιουργείται στρέβλωση στην εικόνα μας. Μπορούμε να συνεννοηθούμε ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό; Πρέπει να είναι καθαρό το μήνυμα;»

Σχετικά με την προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του Αγνώστου Στρατιώτη είπε ότι «ήταν σωστή η κίνηση να καταθέσει πρόταση αντισυνταγματικότητας».

Ο Χάρης Δούκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον στοχοποιεί, γιατί επανέλαβε ότι είναι λάθος να σβηστούν τα ονόματα. «Η κυβέρνηση με στοχοποιεί προσωπικά. Τους ενόχλησε η προσπάθεια που έγινε από τον Πάνο Ρούτσι. Πρέπει τα ονόματα να μείνουν εκεί μέχρι να αποδοθεί η Δικαιοσύνη». Παράλληλα, ο κ. Δούκας χαρακτήρισε αντισυνταγματική την τροπολογία, καθώς τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών αποτελούν «κόκκινη γραμμή».

«Ο Άγνωστος Στρατιώτης έδωσε τη ζωή του όχι για τη σιωπή, αλλά για την ελευθερία. Τα μνημεία αυτά δεν είναι μόνο για επετείους και τελετές, αλλά για να είναι και μαζί με τον λαό και την κοινωνία, να συμβολίζουν τον αγώνα, τη δύναμη, το πάθος και ενίοτε και την ανυπακοή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι χρέος όλων μας να είμαστε μαζί με τον κόσμο στις πλατείες με τα κοινωνικά κινήματα, να τους ακούμε».

ΠΗΓΗ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)