Χαρδαλιάς – Χρυσοχοΐδης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

31/10/2020 | 20:02

 Νίκο Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί, πρέπει να δράσουμε σήμερα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για τη νέα επίθεση του ιού».

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα δυναμικό σχέδιο για τον Νοέμβριο «ώστε να έχουμε ομαλότερη ζωή τον Δεκέμβριο». Αμέσως μετά παρουσίασε τα οριζόντια μέτρα, δηλαδή αυτά που ισχύουν σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας.

Τα 6 οριζόντια μέτρα για όλη τη χώρα
Τα μέτρα αυτά είναι:

1 -υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

2- απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ δίχως μάσκαε μάσκα

3 -περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί σε όλη τη χώρα (εξαίρεση οι λόγοι εργασίας και υγείας)

4 -υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50%σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

5 -υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια)

6 -αναστέλλεται σε όλη την επικράτεια επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι σε όλη τη χώρα λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανία, σχολεία υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία και κομμωτήρια εξακολουθούν να λειτουργούν.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια
Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, νέα μέτρα ισχύουν και για τον αθλητισμό. Για τις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Οσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α’): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

 

Χρυσοχοΐδης: Όποιος τρώει και διασκεδάζει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους! 

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές από την ελληνική αστυνομία προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. “Όποιος τρώει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους” τόνισε και είπε πως οι έλεγχοι θα γίνονται παντού, ακόμη και στις περιοχές που δεν είναι στο “κόκκινο”. 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ