Χαρ. Μπονάνος: Η Περιφέρεια στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που στοχεύουν στην προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας

Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2024, σε κατοίκους του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του Δήμου Ερυμάνθου, αντίστοιχα.

Οι ανωτέρω προληπτικοί έλεγχοι διοργανώθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την 6η Υ.ΠΕ, το Δήμο Ερυμάνθου, το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, την Ουρολογική και την Παθολογική – Προπαιδευτική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», τη Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Γ.Ν. Κρεστένων, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, το Κέντρο Υγείας άνω πόλης Πατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας και το Δικτύου Μαιών Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της Παρέμβασης εξετάστηκαν συνολικά 306 άτομα (ενήλικες, παιδιά και βρέφη).

Πιο συγκεκριμένα έγινε Ουρολογικός έλεγχος σε 36 ενήλικες, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος σε 84 ενηλίκους και παιδιά, Καρδιολογικός έλεγχος σε 71 ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, Νευρολογικής – Νευροψυχολογική εκτίμηση σε 38 ενήλικες, Γυναικολογική κλινική εξέταση Paptest και Διακολπικός υπέρηχος σε 32 γυναίκες, Παθολογικός – Διαβητολογικός – Ενδοκρινολογικός έλεγχος σε 39 ενήλικες και παιδιατρική κλινική εξέταση σε 6 παιδιά.

Ο Aναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος, επισημαίνοντας την αξία των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων και τον ουσιαστικό κοινωφελή χαρακτήρα αυτής της παρέμβασης, συγχαίρει θερμά για ακόμα μια φορά την πρόεδρο του ΔΣ του προγράμματος ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Ελένη Σωτηροπούλου, τον επικεφαλής του Προγράμματος, καθηγητή, Γεώργιο Χρούσο και όλο το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό που διενέργησε και υποστήριξε τις εξετάσεις, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που στοχεύουν στην προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα σε δράσεις προς όφελος των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία