Χανιά: Ποιοι θα «καρατομηθούν» μετά την εντολή Μητσοτάκη για «ξήλωμα» της Αστυνομικής Διεύθυνσης

14/01/2025 | 15:18

Άμεσα θα εφαρμοστεί η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το «ξήλωμα» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, εν μέσω των αποκαλύψεων για τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος, κατά το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο ο 22χρονος Παναγιώτης Καρατζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να απομακρυνθούν ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων αλλά και η Διοικητής της Τροχαίας, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Σούδας, τα ξημερώματα Σαββάτου (11/01).

Οι «καρατομήσεις» των προσώπων αυτών αναμένεται να γίνουν άμεσα και σίγουρα πριν από τις Κρίσεις, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως οι αξιωματικοί που θα τοποθετηθούν στην θέση όσων απομακρυνθούν, αναμένεται να είναι από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί, άφησαν ελεύθερο τον 45χρονο οδηγό της Porsche που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα, παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και χωρίς δίπλωμα, καθώς του είχε αφαιρεθεί πριν από περίπου τρεις μήνες, και πάλι, επειδή βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σε χθεσινή ανακοίνωση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει δοθεί εντολή ή οδηγία, γραπτή ή προφορική, προς τις αστυνομικές αρχές για να μην προβαίνουν στη σύλληψη δραστών που καταλαμβάνονται να διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως επισημαίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, «ουδέποτε ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, είτε από τα επιληφθέντα αστυνομικά όργανα είτε από άλλον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Αρχής, ότι ο δράστης που αναφέρεται στα δημοσιεύματα κατελήφθη (σε χρόνο προ του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος) να διαπράττει το αδίκημα της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος και προφανώς ουδέποτε εδόθη εντολή από τον Εισαγγελέα να αφεθεί αυτός ελεύθερος (αφού δεν υπήρξε καν σύλληψή του από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα)».

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται