Χάνει έδαφος στο Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος

05/01/2016 | 18:42

Tα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συρρικνώθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με το μέγιστο των εδαφών που η τζιχαντιστική οργάνωση είχε υπό τον έλεγχό της στο Ιράκ και κατά 20% στη Συρία το 2015, καθώς οι δυνάμεις που μετέχουν στον στρατιωτικό συνασπισμό έχουν απωθήσει τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης από πολλές πόλεις, γνωστοποίησε σήμερα η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ.

Προς το παρόν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχολιάσει τις ανακοινώσεις του συνασπισμού.

«Πιστεύουμε ότι στο Ιράκ είναι περίπου 40%… και στη Συρία, είναι δυσκολότερο να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα ποσοστό ύψους 20%» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του συνασπισμού συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Βαγδάτη.

«Αν προσμετρήσουμε συνολικά τα εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία… έχουν απολέσει το 30% των εδαφών που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους» τόνισε.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα