Χ. Γώγος: Τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα – Ανησυχία από τη διασπορά του κορονοϊού

05/08/2020 | 09:18

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Τα χθεσινά κρούσματα να ανέβασαν τον δείκτη R στο 1, είπε ο κ. Γώγος, και είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται η επιδημία να έχει ανοδική τάση.

«Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα», τόνισε και προσέθεσε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Επίσης, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κλιμάκωση στα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση.

Βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα με τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Αποτελεσματικό μέτρο δεν υπάρχει, όπως εξήγησε.

«Ο ολιγοσυμπτωματικός είναι περισσότερο μεταδοτικός από τον τελείως ασυμπτωματικό», επεσήμανε ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τη έξαρση του ιού λόγω της κινητικότητας των νέων που δεν τηρούν τα μέτρα ο καθηγητής είπε πως «η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κοροναϊό.»

Πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ανέφερε ο καθηγητής.

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)