Μπρόκολο με άρωμα σκόρδου στο τηγάνι

21/02/2025 | 19:05

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
1/2 κιλό μπρόκολο σε μπουκετάκια (μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού νερό
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1/4 κ. γ. μπούκοβο
φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού.

Ρίχνουμε το μπρόκολο, απλώνοντας τα κομμάτια έτσι ώστε τα περισσότερα να είναι σε μία στρώση και να έρθουν σε επαφή με τον πάτο του τηγανιού.

Αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 2 λεπτά από τη μία μεριά τα γυρίζουμε και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε γρήγορα το τηγάνι με το καπάκι.

Σε περίπου 2 λεπτά το μπρόκολο θα είναι περίπου, τρυφερό και θα έχει λαμπερό πράσινο χρώμα.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού και προσθέτουμε την τελευταία 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες μπούκοβο Ανακατεύουμε τα πάντα για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου