Μπορεί να μας βλάψει η μπανάνα;

02/05/2022 | 23:28

Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως έχει σίγουρα υψηλή διατροφική αξία και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας; Η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, απαντά.

Ξέρουμε ότι οι μπανάνες περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να έχουν προστατευτική επίδραση στην υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρκίνου. Τρώγονται πιο συχνά φρέσκες, αν και μπορεί να είναι τηγανητές ή πολτοποιημένες και παγωμένες σε πίτες ή πουτίγκες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν μάφιν, κέικ ή ψωμιά και μια ωμή, μεσαίου μεγέθους μπανάνα (100 γραμμάρια) μας παρέχει:

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Φονικός ξυλοδαρμός στην Πάτρα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια, έκλεισαν το δρόμο οι συγγενείς του 31χρονου – Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του “Αβαντάζ” (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)