Bloomberg: Η Γερμανία είπε «ναι» στην πώληση 40 Eurofighter Typhoon στην Τουρκία

23/07/2025 | 11:37

Την παράδοση 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία ενέκρινε η Γερμανία σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας ενέκρινε το αίτημα για 40 μαχητικά Eurofighter Typhoon στην Τουρκία γράφει το Bloomberg χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία υπέβαλε το αίτημά της για τα αεροσκάφη – ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της βρετανικής BAE Systems Plc, της Airbus SE και της ιταλικής Leonardo SpA – τον Μάρτιο του 2023.

Τα αεροσκάφη πρόκειται να κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξαρτήματα που θα προμηθεύονται από τη Γερμανία.

Απο την άλλη εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα λέγοντας ότι οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι εμπιστευτικές. Η έγκριση της πώλησης αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το περιοδικό Der Spiegel.

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ