Αθωώθηκε ο Πατρινός Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο – Κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

Αθωώθηκε, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και Πατρινός στην καταγωγή, Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, σύμφωνα με την κατηγορία είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς είχε διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα, το 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργίου αντιμετώπιζε και κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν πρώην μέλη τη διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ των οποίων η Ζωή Γεωργαντά, οι οποίοι κατέθεσαν πως ο κ. Γεωργίου παρέμεινε παράλληλα και στις δυο θέσεις προκειμένου να διευκολύνει την υπογραφή του μνημονίου και όχι για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του, μετά από χρόνια εργασίας στο ΔΝΤ, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή.

Το ισχυρισμό του κ. Γεωργίου στήριξαν καταθέτοντας στο δικαστήριο υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών τα οποία απέκλεισαν το ενδεχόμενο σκοπιμότητας για τους λίγους μήνες που παρέμεινε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της αθώωσης του κατηγορούμενου τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου.

Πάντως, το βασικό σκέλος της υπόθεσης Γεωργίου είναι αυτό που αφορά στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος , που αφορά τους ισχυρισμούς ότι παρουσίασε σκόπιμα στοιχεία διόγκωσης του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου. Ο κ. Γεωργίου απαλλάχτηκε για την υπόθεση από το Συμβούλιο Εφετών ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Πριν από λίγες μέρες, όμως, εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας Γ. Κούτρας πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το αδίκημα που αφορά το έλλειμμα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας στο φεστιβάλ ταινιών του Αιγίου

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης

Πετρολούκας Χαλκιάς: Την Πέμπτη η κηδεία του – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Νοσοκομείο Ρίου: Με απόλυτη επιτυχία η αφαίρεση οργάνων του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – Περιμένουν το “δώρο ζωής” ασθενείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία

Δυτ. Ελλάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του παιδόφιλου

Γιώργος Τσίπρας: Έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Αλέξης μπορεί να προσφέρει

Θάντερ – Πέισερς 120-109: Μία νίκη μακριά από τον τίτλο η Οκλαχόμα ΒΙΝΤΕΟ

Χαμός με Γιαμάλ: Οργιάζουν οι φήμες για σχέση του 17χρονου σταρ της Μπαρτσελόνα με 30χρονη influencer