Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ελικοπτέρων Σινούκ

28/06/2019 | 11:06

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη σύμβαση για την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος των κατηγορουμένων, τους οποίους απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες. Έτσι, αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Οι τέσσερις κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση που υπεγράφη, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 1998, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, ζημίωσε το δημόσιο 5 εκατομμύρια ευρώ καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: newsbeast.gr

Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Μαζί σε νυχτερινή έξοδο

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στις αίθουσες το αριστούργημα “Η Ώρα του λύκου”

Θεσσαλονίκη: Πακιστανός κακοποίησε σεξουαλικά τρίχρονο παιδί

ΕΛ.ΑΣ.: 1.977 έλεγχοι και 313 παραβάσεις την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους» στη Δυτική Ελλάδα

Μαρίνος Σκανδάμης: Βουλευτές της ΝΔ και Περιφερειάρχης σιωπούν για το Λύκειο Ερυμάνθειας

«Dune: Part Three»: Ο επίσημος τίτλος για το έπος του Ντενί Βιλνέβ

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης