Ασταμάτητος ο κορονοϊός στην Κούβα: Πάνω από 6.500 κρούσματα και 61 θάνατοι σε μια μέρα

20/07/2021 | 10:27

 

 

Η Κούβα μετρά, για ακόμη ένα 24ωρο, χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους εξαιτίας της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (19.07.2021) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.505 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 61 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 1.966 νεκρούς και τα κρούσματα τα 288.392.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, επισήμανε ότι συννοσηρότητες όπως η αρτηριακή υπέρταση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία συμβάλλουν στην αύξηση των θανάτων ασθενών.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας, επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, κατέγραψε 1.732 κρούσματα, ακολουθούμενη από τη Σιέγο δε Άβιλα (909), την Αβάνα (760) και το Σαντιάγο δε Κούμπα (462).

Μόνο τα 33 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται με τα εγχωρίως παραγόμενα εμβόλια Abdala και Soberana 2. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 8,2 εκατ. δόσεις. Κάπου 3,3 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

https://www.newsit.gr/

Επίσημα μέχρι το 2028 ο Ραφίνια στην Μπαρτσελόνα!

Πάτρα: Πανικός στη Γούναρη – Έπεσαν μάρμαρα από πολυκατοικία – Χτυπήθηκε άνδρας στο κεφάλι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νομοσχέδιο για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Μια μοναδική εκδρομή!

Επίκεντρο+: «Το Παραμυθοδάσος του Αισώπου» για 2 ακόμα Σαββατοκύριακα

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την τριμελή Ιεροκοινοτική επιτροπή του Αγίου Όρους

Τραμπ: Τέλος οι ξένοι φοιτητές από το Χάρβαρντ – Απειλεί και άλλα πανεπιστήμια

Το βράδυ της Πέμπτης στο Άμπου Ντάμπι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος