Αστακός: Είχε ψαρέψει 7.000 “αγγούρια της θάλασσας”! Τα έριξαν πάλι μέσα …

 

Αλιευτική παράβαση για υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλιευομένων ατόμων του είδους ολοθούριων ανά σκάφος και ανά ημέρα και για μη τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας βεβαιώθηκε σε βάρος κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους μετά από έλεγχο στην περιοχή Χοβολιός Αστακού.

Ο έλεγχος έγινε την 10η Φεβρουαρίου από στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου. Ειδικότερα, το εν λόγω σκάφος βρέθηκε να έχει αλιεύσει 7.000 είδη ολοθούριων του γένους «holothuria spp», τα οποία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Παρά την αηδιαστική του όψη, το «αγγούρι της θάλασσας», όπως χαρακτηρίζεται το ολοθούριο, κοστίζει έως 3.000 ευρώ το κιλό καθώς τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά, αρκεί να το συμπεριλάβουν στο μενού τους. Στην Ελλάδα η πλειονότητα των ψαράδων το χρησιμοποιεί ως δόλωμα.

πηγη

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή