Άρση ασυλίας Πολάκη για το «λαδέμπορα» στον Γεωργιάδη, εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

09/10/2024 | 15:14

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη κατόπιν έγκλησης του υπουργού Υγείας,  Άδωνη Γεωργιάδη, εισηγείται στην Ολομέλεια, η επιτροπή δεοντολογίας.

Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα τις αναφορές Πολάκη σε «λαδέμπορα» και τις καταγγελίες του, πως ο υπουργός έλαβε 2 εκατ. Ευρώ από τη Novartis.

Η εισήγηση της επιτροπής πάντως δεν ήταν ομόφωνη καθώς καταψήφισαν ΚΚΕ και ΝΕΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν “παρών”.

Η επιτροπή επίσης, εισηγείται ομόφωνα και την άρση της ασυλίας του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατόπιν έγκλησης για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση σε οικογενειακό του ζήτημα.

Την απόφαση για τις άρσεις της ασυλίας θα λάβει η Ολομέλεια, με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα.

 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία