Αρσάκειο Πατρών: Ένα μοιρολόι από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου για τα θύματα των Τεμπών

03/04/2023 | 14:13

Το  «Μοιρολόι» σε μουσική  του  Zülfü Livaneli και στοίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αφιέρωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αρσακείου Πατρών, στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Οι μαθητές, θέλησαν να εκφράσουν τη θλίψη τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για «τα παιδιά που έφυγαν, αλλά και εκείνα που δεν θα ξεχάσουν και θα αναζητούν την αλήθεια……»

Η διασκευή και η διδασκαλία έγινε από την καθηγήτρια μουσικής Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου. 

Τα αποσπάσματα που ακούγονται είναι από το έργα «Αρνούμαι» του Αντώνη Σαμαράκη και «Το τρένο των 12» από τα «Χειρόγραφα του Φθινοπώρου» του Τάσου Λειβαδίτη.

 

 

 

 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη Διεύθυνση Μεταφορών ΦΩΤΟ

Κώστας Σβόλης: Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για το Πατρινό Καρναβάλι

Τραγωδία: Πώς έχασε την ζωή του 49χρονος πατρινός στην Φωκίδα