Απούσα η Βελκουλέσκου στη συζήτηση Τσακαλώτου με την τρόικα

21/10/2016 | 12:13

Άρχισε πριν λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτουμε τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη Β’ αξιολόγηση.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής είναι το νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ αμέσως μετά στο τραπέζι των συζητήσεων με τον κ. Τσακαλώτο θα τεθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στη σημερινή ατζέντα υπάρχουν επίσης τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαφθοράς και της ενέργειας-κτηματολογίου, τα οποία θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως έχει διαμηνύσει το οικονομικό επιτελείο, η αξιολόγηση πρέπει να έχει κλείσει έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Επίσης με την ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης θα εκταμιευθεί μια δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΔΝΤ εκπροσωπείται σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς ηΝτέλια Βελκουλέσκου δεν έχει έρθει ακόμα στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ