Απούσα η Ελλάδα

06/08/2025 | 08:16

του Απόστολου Κατσιφάρα, πρώην Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας

Τουρκία – Ιταλία – Λιβύη! Οι τρεις ηγέτες τους βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα ήταν απούσα – απρόσκλητη και παραγκωνισμένη ενώ η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και προετοιμασμένη διπλωματικά από καιρό.

Τι συζητήθηκε κατά την συνάντηση ;

το μεταναστευτικό και οι ροές του. Αφορούσε την Ελλάδα, καθαρά ναι, τότε γιατί εμείς είμαστε στην απέξω, ενώ βρισκόμαστε στη ποιο στρατηγική θέση και σταυροδρόμι σε δρόμους προς την Ευρώπη.

Τι συζητήθηκε ακόμη ;

Η αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της τούρκο-λιβυκής ‘’συμφωνίας’’. Αφορούσε την Ελλάδα, πρωτίστως ναι, είναι της πάσης γνωστό, αφού ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, τα οικόπεδα αξιοποίησης υδρογονανθράκων , οι ΑΟΖ και τα πάρκα είναι στην επικαιρότητα και εθνικές προτεραιότητές μας.

Όταν η γειτονιά μας φλέγεται, η γεωπολιτική ρευστότητα εντείνεται, η κινητικότητα είναι στο ΖΕΝΙΘ και εμείς απουσιάζουμε τότε κάτι σοβαρό συμβαίνει στην διπλωματία μας.

Εμείς λοιπόν, αντί να είμαστε εκεί παρόντες με λόγο και συν διαμορφωτές σε όλα τα διεθνή Forum δείχνουμε χαμένοι και ζαλισμένοι με τους εσωτερικούς ευτελισμούς των πολιτικών και της πολιτικής.

Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου της στάση της κυβέρνησης στην αναφορά του Πρέσβη του Ισραήλ για την Αθήνα. Είναι μια καθαρή απογοήτευση.

Να επιβραβεύσω όμως τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για το τσαγανό του και τα αντανακλαστικά του. Η αντίδρασή του ήταν μια ΟΑΣΗ αξιοπρέπειας.

Η Αθήνα τόνισε, είναι μια δημοκρατική πόλη, σταματήστε εσείς το Ισραήλ την γενοκτονία και τον λιμό που συντελείται στην Γάζα.

Μέσα σε αυτό το τεταμένο και ασταθές περιβάλλον η κυβέρνηση ανακυκλώνεται με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Ας αναλάβουν λοιπόν πρωτοβουλίες οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πρωτίστως να διαμορφώσουν ένα στέρεο πλαίσιο συνεργασίας στα κορυφαία θέματα της πατρίδας μας.

Ας αφυπνιστούμε όλοι φίλοι μου! Η Ελλάδα, όχι απούσα αλλά πρωταγωνιστής.

Ας ανεβάσουμε τον πήχη! Όχι στην αδράνεια, το τέλμα και την μιζέρια.

Ας κινητοποιηθεί όλη η διπλωματική, πολιτική και πνευματική Ελίτ της πατρίδα μας.

Οι καιροί είναι πονηροί και οι εξελίξεις άμεσα μπροστά μας! Ήλθαν.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της