Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση Θάνου – Νάκου για έκδοση προσωρινής διαταγής

22/08/2019 | 16:18

Απορρίφθηκε από τον προεδρεύοντα του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κυρίες Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως.

Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

Επίσης, οι κυρίες Θάνου και Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Ακόμη, έχουν υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

Ανδρουλάκης: Κόμματα προγραμματικά με στελέχη όπως το ΠΑΣΟΚ, απεύχεται να έχει αντίπαλους ο κ. Μητσοτάκης

H άγνωστη κρύπτη στην Αρκτική όπου φυλάσσεται η πολιτιστική παρακαταθήκη της ανθρωπότητας

Σεισμός “ταρακούνησε” την Κεφαλονιά

Καιρός: Μετά το “μίνι” καλοκαίρι έρχονται βροχές, καταιγίδες και βοριάδες

Πάτρα: Επιστολή του Δημάρχου για υπογειοποίηση του τρένου και παραχώρηση του Βόρειου Λιμένα

Η Ρεάλ Μαδρίτης και πάλι η πολυτιμότερη ομάδα στον κόσμο με έσοδα 6,53 δισ. δολάρια

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Πακιστάν – Ινδίας με εκατέρωθεν ανταποδοτικά κτυπήματα

Ο Τζέρεμι Άιρονς και η Βανέσα Ρεντγκρέιβ συμμετέχουν στην animation ταινία «The Crystal Planet»