Απομακρύνθηκε άλλο ένα επικίνδυνο πλοίο από τον κόλπο της Ελευσίνας

20/12/2024 | 21:20

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με στόχο την απομάκρυνση επιβλαβών πλοίων από την περιοχή. Έτσι μετά τον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, που διενήργησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στις 27 Αυγούστου 2024, ήρθε η σειρά του πλοίου «ΕΛΕΝΗ Κ» (Ν.Π.11116), να πάρει το δρόμο μέσω ρυμούλκησης, προς την Τουρκία όπου θα διαλυθεί.

Το φορτηγό πλοίο ήταν ελλιμενισμένο από τον Μάρτιο του 2018 στον όρμο της Βλύχας στην Ελευσίνα, όπου στην συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τον πλοιοκτήτη του. Χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο και επιβλαβές στις 28/7/2020, μετά από Τεχνική Έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, αναφέρει: «Η προσπάθεια της σημερινής Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ώστε να απαλλαγεί ο κόλπος της Ελευσίνας από τα δεκάδες επιβλαβή πλοία και επικίνδυνα ναυπηγήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί επί σειρά δεκαετιών στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον και την ναυσιπλοΐα».

ertnews.gr

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς