Απολαυστική μακαρονάδα με άρωμα Ιταλίας

15/11/2018 | 17:08

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. (1 πακέτο) φετουτσίνι με αβγό
250 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα

1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300 γρ. ψιλοκομμένα άσπρα στρογγυλά μανιτάρια, φρέσκα ή κονσέρβα
300 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε αρχικά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε την κρέμα και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως εντελώς, γιατί θα μαλακώσουν απορροφώντας και τη σάλτσα.
Τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε στο σκεύος σερβιρίσματος, περιχύνετε με την σάλτσα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικη παρμεζάνα.
Ανακατεύετε έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού και σερβίρετε.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»