Αποφυλακίστηκαν 14 νέοι που κατηγορούνταν για προσβολή του Ερντογάν στην Τουρκία

30/05/2025 | 22:53

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση 14 νέων οι οποίοι κρατούνταν από τα τέλη Μαρτίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι τους είχαν συλληφθεί κατά τις διαδηλώσεις υποστήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου, πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, η σύλληψη του οποίου στις 19 Μαρτίου προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν ήρε τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος των 14 νέων, πολλοί εκ των οποίων είναι μικρότεροι των 20 ετών.

Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, περισσότεροι από 300 νέοι είχαν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες, συνήθως με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συγκεντρώσεις. Οι περισσότεροι αποφυλακίστηκαν τον Απρίλιο, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ήταν φοιτητές και η παρατεταμένη φυλάκισή τους θα έβλαπτε τις σπουδές τους.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Πάτρα: “Θρίλερ” στο Ρίο – 16χρονος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας