«Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά»: Μια ανθολογία ελληνικής ποίησης και μουσικής

19/08/2016 | 16:51

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, συναντούν τη μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο.

Πρόκειται για μια υποβλητική και συμβολική παράσταση-σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιγιάλειας, όπου η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τη μελοποιημένη συλλογή της Κικής Δημουλά «Το τελευταίο σώμα μου» από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου καθώς και μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Γ.Ρίτσου, Ν. Γκάτσου, κ.α.) από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, κ.α.). Η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου θα διαβάσει ποιήματα της μεγάλης ελληνίδας ποιήτριας, η οποία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα τιμηθεί από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) του Δήμου Αιγιάλειας.

Ορχήστρα: Μουσικό Σύνολο «Ηδύφωνο»

Ενορχηστρώσεις-παρτιτούρες: Άσπα Παπαδημητρίου

Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ

Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.)

Είσοδος: 7 Ευρώ. Μαθητές-φοιτητές: Δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της ΔΗ.ΚΕΠ.Α. (Νικ.Πλαστήρα και Κανελλοπούλου, Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»). Πληροφορίες στο τηλ. 26910-68522. Εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα και στο ταμείο του Υπαίθριου Θεάτρου (επί της Νικ.Πλαστήρα) πριν την παράσταση.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)