Από ποια χρόνια ασθένεια μας προστατεύει το σπιτικό φαγητό

19/10/2016 | 20:04

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το σπιτικό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από τα γρήγορα και πρόχειρα γεύματα που τρώμε έξω.

Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το σπιτικό φαγητό δεν είναι απλώς πιο νόστιμο αλλά έχει και προστατευτική δράση για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα συμβάλλει στην πρόληψη μιας γνωστής χρόνιας ασθένειας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σπιτικά γεύματα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη χρόνια μεταβολική νόσο του διαβήτη σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν κυρίως έτοιμα γεύματα. Ερευνητές του Χάρβαρντ, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν σπιτικό δείπνο 5-7 φορές την εβδομάδα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν σπιτικό δείπνο μόνο 2 φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο. Περαιτέρω μείωση του κινδύνου παρατηρήθηκε για τα άτομα που προετοίμαζαν περισσότερα από τα γεύματα της ημέρας στο σπίτι.

Πηγή: baby.gr

Φεστιβάλ “FΑMILY DAY” με τοξοβολία και πατίνια, στο Royal Theater

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Εάν υπάρξει μια μεγαλύτερη γυναίκα με έναν νεότερο άνδρα, γίνεται ξαφνικά αντικείμενο κουτσομπολιού»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών – Το μήνυμα στο TikTok

Βρετανία: Όχημα παρέσυρε πεζούς στο Λέστερ – Αναφορές για 4 τραυματίες

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Εκλογές την Κυριακή για τους Συνέδρους

Πάτρα: Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό – ΦΩΤΟ

Οι λόγοι που πρέπει να βγαίνετε για περπάτημα μετά το φαγητό

Με επιτυχία η εκδήλωση «Κάνε μας και εσύ μια Αγκαλιά!», στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)