Απεβίωσε η νομπελίστρια συγγραφέας Τόνι Μόρισον

06/08/2019 | 19:06

Σε ηλικία 88 ετών, η διάσημη και πολυδιαβασμένη Αμερικανή συγγραφέας άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιατρικό Κέντρο Μοντεφιόρε της Νέας Υόρκης. 

Η Τόνι Μόρισον ήταν βραβευμένη με τα βραβεία Πούλιτζερ το 1988 για το αριστούργημά της «Η αγαπημένη» (Beloved) και το Νόμπελ το 1993.

Η Μόρισον ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή συγγραφέας που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Στις 29 Μαΐου 2012, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την Μόρισον με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

Απεβίωσε η νομπελίστρια συγγραφέας Τόνι Μόρισον

«Πεθαίνουμε. Αυτό μπορεί να είναι και το νόημα της ζωής. Αλλά μιλάμε κιόλας. Αυτό μπορεί ναι είναι και το μέτρο της ζωής μας», είναι το μήνυμα που επέλεξε  ο Alfred Knopf να συνοδέψει την είδηση του θανάτου της συγγραφέως. 

«Η Τόνι Μόρισον απεβίωσε ειρηνικά την περασμένη νύxτα, έχοντας γύρω της την οικογένειά της και τους φίλους της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των οικείων της. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της